En mekanisk mamma – nu som E-bok!

Standard

Förlossningsdepression, mammor som inte utvecklar moderskänslor, ett oerhört tabubelagt ämne. Trots att ungefär var åttonde mor drabbas tycks depressionen i största allmänhet anses som skamlig att dela med sig av – något som förmodligen är sammanflätat med den bebislycka som förväntas infinna sig i samband med att bli förälder. 

Lotta Lindeborg är en av de många föräldrar som drabbats av förlossningsdepression. En tid efter depressionen bestämde hon sig för att dela sin upplevelse, sina tankar och känslor om varför hon drabbades – något som resulterade i att hon 2012 gav ut boken En mekanisk mamma. Läsaren får följa Lotta genom förlossning, hemkomst och inför beslutet att skaffa ytterligare ett barn. Hon skriver om känslan av att ha förlorat sin frihet och om att plötsligt behöva arbeta jour 24 timmar om dygnet.

”Jag kan inte blunda och låtsas som att allt är som förut, jag tvingas öppna ögonen och ta hand om min bebis.”

Boken bryter tystnaden kring känslokaoset. Det är en ärlig och personlig betraktelse blandad med den forskning som sedan tidigare finns inom området. En mekanisk mamma vänder sig såväl till professionella inom mödravården, som till föräldrar som söker kunskap och förståelse kring ett annars väldigt fredat ämne. Boken har sedan släppet 2012 fått himla bra respons och det är flera som hört av sig till Lotta Lindeborg för att hylla hennes öppenhet och tacka för den igenkänning som boken genererat hos många läsare.

Tidigare har boken funnits i formatet storpocket men släpps nu som e-bok! Samtidigt håller den på att översättas till tyska för vidare möjlighet att nå ut till ännu fler, något som Lotta Lindeborg hoppas ska leda till att fler vågar prata öppet om förlossningsdepression och söka hjälp för det.

E-boken släpps nu på torsdag, den 20:e januari! Se till att skaffa dig ett exemplar – för spridning och avdramatisering av ett annars tabubelagt ämne.

en-mekanisk-mamma---drabbad-av-forlossningsdepression

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s